Domænenavn

Som kunde hos i2 kan vi hjælpe jer med at registrere et domænenavn - altså jeres adresse på internettet.

Hvad er et domænenavn?

Et domænenavn er altså et navn for en tjeneste på internettet, fx er i2s domænenavn www.i2.dk. Domænenavnet anvendes også i e-mail-adresser, fx postmodtager@domænenavn.dk.

DNS, Domain Name System, sørger for at omsætte hostnavnet, altså webserverens fulde navn fx www. til en IP-adresse (fx 129.142.20.35).
Når man taster et webservernavn i sin browser, anmoder computeren en DNS-server om IP-adressen, og man kan nu se det ønskede website.

DNS bevirker desuden, at man kan fortsætte med samme domænenavn, selv om man skifter IP-adresse og dermed også internetudbyder (ISP). Det har den fordel, at man kan beholde sin eksisterende internetadresse på visitkort og reklamemateriale.

Før I vælger domænenavn

Jeres brugere eller kunder skal uden besvær kunne finde frem til jeres internetadresse og få de informationer eller serviceydelser, de leder efter.

Det mest almindelige er derfor, at domænenavnet er baseret på firmaets navn eller eventuelt på et produktnavn.
Alle internetadresser skal derudover indeholde enten en geografisk henvisning -.dk - eller en henvisning til virksomhedens art for eksempel .org.

Hvis jeres virksomhed opererer på udenlandske markeder, og ønsker at give kunder fra mange forskellige lande adgang til hjemmesiden, vil det være oplagt at bruge .com i stedet for .dk.

Når man vælger domænenavn, skal man være opmærksom på, at navne med æ, ø, å og é ikke har helt samme funktionalitet som de internationale bogstavstandarder, så de virker ikke i alle sammenhænge.